Meriah AIDILFITRI 2010

Bismillahhirahmannirahim..

MANISAH BINTI SADIKIN
Serta
Keluarga

Dengan segala hormatnya, kami ingin menjemput Tuan/Puan

SELURUH KELUARGA MAT TUYU

ke Majlis Aidilfitri & Majlis Ulangtahun ke-25 Putera Bongsu kami :

MAZWAN BIN MAZLAN

Pada hari Ahad, 2/10/2010 bersamaan dgn 24 Syawal 1431H bertempat di
No.33, Jalan Chengal, Kg. Ken. Dato' Abdullah Jaafar, Batu 6, Jalan Bakri,
84200 Muar, Johor.
Semoga dengan kehadiran tuan/puan dapat menyerikan lagi majlis kami.

Pesanan : JANGAN LUPA BAWAK HADIAH..

Masa : 2.00 ptg - 10.00 mlm

Cerita Dari Pak Cik (Matar Mat2u)

Beca Pak Cik..

Warga Mat2u, lihatlah betapa kretifnya PakCik kita dalam mendekorasikan sebuah basikal separuh dewasa kepada sebuah beca yang cantik & unik. Memang tidak dapat dinafikan..PakCik kita ni memang kreatif dan hasil kerjatangannya selalu menjadik. PakCik amat berharap supaya beca beliau ini dipertontonkan di blog & serata dunia.

Ampun & Maaf Dipinta...!!!!


Kepada semua warga Mat2u,ampun & maaf dipinta. Bukan tak nak update blog..tapi amat sibuk dengan tugas hakiki..Dikesempatan ini juga, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua warga Mat2u yang sudi hadir di majlis kesyukuran & tahlil arwah yang diadakan di rumah kami tempohari..Rumah kami ini bukanlah rumah baru, cuma kami upgrade je sikit..Posting kali saya adalah full-renovation rumah kami...

Living Room - Sebelum dinaiktaraf..

Dining & Kitchen - Macam zaman 70an...

Living Room - Hanya 'king sofa' shj yg kami tak tuko..kabinet tv tu terus lekat kat dinding,tak boleh alih2...

My Stage @ Famili Area - Port tengok tv sambil baring.

Enon's Dry Kitchen - Siap ada bar..skrg ni dah tak pakai lagi dapur gas @ hoob..tapi kami pakai induction cooker @ dapur karen..Harga dia RM 3k..pengsan..Konsep ni enon yg design...

Living Room Ceiling - Pakai plaster ceiling & cornice..Lampu & mentol je RM 48.00/set..

Kitchen Ceiling

Ir's Master Bedroom Toilet - Hah..ini design saya.Taraf 5 star hotel..cuma kecik sikit dari 5 star hotel.

NLH Pedestal Water Closet - Tempat yang kerap dikunjungi oleh kami berdua..hehe..

p/s : Kepada semua warga Mat2u, jika ingin mengubahsuai kediaman anda hubungilah saya. Harga berpatutan & boleh dirunding..Sekian..

I'm Sori !!! & Selamat Menunaikan Fardhu Haji....

Salam kepada semua warga Mat2u. Harap maaf jika tak update blog kesayanganku ini. Dikesempatan ini juga, saya mewakili keluarga MakLong mengucapkan tahniah kepada PakCik Matar, MakCik Zizah, MakUnggal (Siti Maheran) & Mak Kak Ai (Abg Awang) diatas pemergian mereka ke Kota Mekah untuk menunaikan Fardhu Haji & menjadi tetamu Allah SWT. Semoga mendapat Haji yang mabrur...Insya-Allah...

Bakal bergelar Tuan Haji Matar Hj Mohamed & Puan Hajjah Azizah Mohamad.

Bakal bergelar Puan Hajjah Siti Maheran Hj. Mohamed.

Maaf, gambar Mak Kak Ai tiada stok.....

Bye....



Dilema Seorang Cikgu - Part II

Bacalah...

p/s : bukan dari SK Ayer Hitam Bt 18, Muar. Harap maklum........

Dilema Seorang Cikgu.....

Salam...entry kali ni nak ceritakan masalah2 yg berlaku dalam profesion perguruan. Kadangkala kesian temgok cikgu2 ni bila dapat jawapan dari murid seperti dibawah :-

So, pada semua warga Mat2u, hargailah guru2 kita. Tanpa mereka, sekarang ni tak taulah kita kat mana la ni.....

Giliran Sape Lepas Ni..??


Salam pada semua warga Mat2u. Dah lama beno tak update blog. Bizi, demam dll. Kali ni nak bercerita tentang jodoh warga Mat2u 2nd generation.

Mashitah - Telah bernikah pada 4.10.2009
|
|
|
|
\/

Nurr Asheena - Dah dirisik orang dan akan bertunang pada Disember 2009. Jodoh pun dengan org Muo jugak...
|
|
|
|
\/

Sarah - Ni cuma dengo cite je dari Poksu..Kemungkinan beso jodoh org Selangor..Jgn lambat2, ada jodoh, cukup duit jalan terus..abis cite...

|
|
|
|
\/

Ebab - Rasa2nya dah ada boyfren kot...Cuma blum dapat green light je..Tunggu....

|
|
|
|
\/

Kak Ida - Penaung Dagorgeous & Mat2u Committee. Confirm lepas semua yang kat atas tu kawin, kak ida kata dia pun kawin jugak akhirnya...

Sori ye pada semua sepupuku. Ini hanya gurauan sahaja. SIANNNNN ****

    TUAN TANAH

    My photo
    Pemilik rasmi blog & wakil utama kepada keluarga Allahyarham Mazlan Mohamed & Manisah Sadikin, dan pemilik syarikat Warisan M&M Entp. Sekian..

    PENGUNJUNG SETIA

    LAWATAN YB.....